In de pers

Lees hier het laatste nieuws over 'De Gezonde Basisschool van de toekomst'.

Persberichten

Een gezonde leefstijl leidt tot minder pesterijen -  De Limburger 20-9-2018

Wat wilt u?

Het is bijna niet te geloven, maar we zitten ondertussen al in het vierde en laatste jaar van het project “de Gezonde Basisschool van de Toekomst". Het komende jaar staat de volgende vraag centraal: Hoe gaan we volgend schooljaar verder?
Alle scholen vinden het belangrijk om samen met ouders en verzorgers een beeld en een mening te vormen hoe één en ander een mogelijk vervolg kan krijgen. Daarom worden komende maand op alle scholen ouderavonden georganiseerd, waarbij de volgende zaken worden
besproken:

- terugblikken op het project tot nu toe;
- ouders bijpraten over de stand van zaken voor wat betreft de kansen voor verduurzaming van het project;
- ouders kennis laten nemen van de eerste resultaten uit het wetenschappelijk onderzoek dat uitgevoerd is door de Universiteit Maastricht;
- met ouders in gesprek gaan en ieders mening horen rondom o.a. de verduurzaming van het project;
- met ouders het tijdpad van het vervolgtraject doornemen.

Benieuwd wanneer de ouderavonden plaatsvinden? Informeer dan bij je eigen school.
10-09-2018

Meetteam is er weer klaar voor

Het Meetteam van de Universiteit Maastricht is weer klaar voor de meetweken! Benieuwd wanneer we bij jou op school langskomen? Kijk dan even hieronder:

Week 36 3 sep - 9 sep Obs Wereldwijs + Rk.Bs. De Schakel
Week 38 17 sep- 23 sep Rk.Bs. De Schatgraver + Rk.Bs. De Spoorzoeker
Week 40 1 okt - 7 okt OBS Harlekijn + Rk.Bs. An d'r Put
Week 43 22 okt - 28 okt Rk.Bs. De Langeberg + Rk.Bs. De Vlieger

23-08-2018

Juridische aanpak van Gezonde Basisschool onderzocht

Onlangs is in een Juridisch Wetenschappelijk Tijdschrift (BoomJuridisch) een artikel verschenen van de onderzoekster Renate Dietvorst. Zij heeft het belang van creëren van draagvlak (van ouders, kinderen en schoolpersoneel) vanuit een juridisch oogpunt onderzocht.

Voor een beknopte Nederlandse samenvatting klik hier.

Wilt u het volledig Nederlandstalige artikel lezen, ga dan naar de pagina 'Publicaties'.
23-08-2018

Hoe zit het met de kosten?

Onlangs is in het Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen een artikel verschenen van de onderzoekster Marije Oosterhoff. Zij heeft onderzocht wat de verschillende kosten zijn van de Gezonde Basisschool van de Toekomst en de Beweegschool

Voor een beknopte Nederlandse samenvatting klik hier.

Wilt u het volledig Nederlandstalige artikel lezen, ga dan naar de pagina 'Publicaties'.
07-08-2018

Het onderzoek in cijfers

26-06-2018

Sociale ongelijkheid in de gezondheid van kinderen.

Onlangs is in het European Journal of Public Health een artikel verschenen van de onderzoekster Angelique Vermeiren. Zij heeft onderzocht of de Gezonde Basisschool van de Toekomst bijdraagt aan het verkleinen van sociale ongelijkheid in gezondheid.

Voor een beknopte Nederlandse samenvatting klik hier.
Wilt u het volledig Engelstalig artikel lezen, ga dan naar de pagina 'Publicaties'.
07-05-2018

Door vaker te proeven, eten kinderen meer groenten.

Onze collega's in van de Universiteit Wageningen hebben een mooi onderzoek gedaan naar groenten eten door kinderen. Het blijkt hoe vaker kinderen groenten proeven, hoe meer groenten ze eten. Deze constatering valt precies binnen het gedachtegoed van de Gezonde Basisschool. Kijk hier voor het artikel.

Er is ook een wetenschappelijk artikel overgeschreven in Appetite. Klik hier voor de link.
09-04-2018

16 leerlingen blij met hun prijs!

Onder alle ouders, die de internetvragenlijst hebben ingevuld hebben wij 16 prijzen verloot. Vandaag zijn we bij alle scholen langs geweest om de prijzen persoonlijk te overhandigen.
Nogmaals bedankt ouders! Voor het invullen van de internetvragenlijst.
07-02-2018

Heeft u al de vragenlijst ingevuld? Er zijn weer spellen te winnen

Heeft u al de online vragenlijst ingevuld? Wij hebben alle ouders een brief gestuurd. In deze brief vragen wij om een online vragenlijst in te vullen. Wij vinden het erg fijn als de ouders de vragenlijst invullen, want dat helpt ons enorm met het project. Als dank maakt u kans op een spel. Er worden in totaal 16 spellen verloot onder de ouders die de vragenlijst hebben ingevuld. Dit zal gebeuren in januari 2018.
 
21-11-2017

Wij kijken terug op een geslaagd symposium

Op 8 november was het symposium van de 'Gezonde basisschool van de Toekomst'. Wij kijken terug op een geslaagde dag. Geanimeerde sprekers, een enthousiast publiek en leerzame presentaties.

14-11-2017

Hier worden wij blij van!

In het NRC van 20 september 2017 verscheen dit artikel over de schoollunch. Daar worden wij enthousiast van.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/20/ik-heb-bruine-boterhammen-met-sla-12881125-a1574197
14-11-2017

Inschrijven voor Symposium niet meer mogelijkKlik hier voor het volledig programma!

Inschrijving voor het symposium is helaas niet meer mogelijk, want het maximum aantal deelnemers is bereikt. U kunt zich inschrijven op de wachtlijst door een mail te sturen naar secretary-ovschayck@maastrichtuniversity.nl. Zodra er een plek vrij komt laten wij dit aan de eerstvolgende persoon op de wachtlijst weten.

17-07-2017

Wat hebben we afgelopen jaar gemeten?

Wat heeft de Universiteit Maastricht afgelopen jaar onderzocht op De Gezonde Basisschool van de Toekomst? Bekijk het in dit filmpje. Tip: zet je geluid aan!
Kijk maar!
15-06-2017

Een kijkje tijdens de tussenschoolse opvang bij De Schatgraver

Wat doet de pedagogisch medewerker tijdens de TSo op basisschool de Schatgraver? Kinderopvang Kerkrade heeft er een filmpje over gemaakt.
Kijk maar!
10-04-2017

Videoverslag van belevingsbezoek door Alles is Gezondheid

Op 15 november bracht 'Alles is gezondheid' een bezoek aan Rk.Bs de Schatgraver en OBS Wereldwijs. Zij vonden het zo'n inspirerend bezoek dat ze een filmpje van hebben gemaakt. Kijk maar!
30-11-2016

Minder afval met deze nieuwe lunchtrommels

Vanaf nu worden alle lunches geserveerd in deze kleurrijke duurzame lunchtrommels. Ze zijn in samenwerking met Sodexo gemaakt. De leerlingen nemen 's ochtends hun lege lunchtrommel mee naar school, daar wordt die gevuld met allerlei lekkere en gezonde hapjes. Aan het eind van de schooldag nemen de leerlingen hun lunchtrommel weer mee naar huis. Waar die wordt afgewassen en weer klaar is voor de volgende dag.
Met deze lunchtrommels hebben we veel minder afval en dat is belangrijk voor ons milieu.Het was een hele klus om alle lunchtrommels uit te pakken. Samen met een paar leerlingen was het zo gedaan.


21-09-2016

Kom zaterdag 24 september naar de open dag van Topsport Limburg

Heb jij altijd al willen weten hoe het is om een topsporter te zijn? Hoe Maartje Paumen of de voetballers van Oranje trainen? Hoe Max Verstappen zich voorbereidt op een race? Hoe Tom Dumoulin test of zijn conditie goed is?

Kom dan zaterdag 24 september naar de open dag van Topsport Limburg. Als jij tussen de 10 en 14 jaar oud bent, dan kun je op de open dag ontdekken wat het inhoudt om topsporter te zijn!

Je kunt deelnemen aan verschillende workshops, trainingen en clinics. Topsporters uit Limburg zijn aanwezig om hun verhaal te vertellen en jou te begeleiden.

Wil je een t-shirt met jouw naam er achterop gedrukt, eten wat een sporter eet of testen hoe hoog jij kunt springen? Bezoek dan tijdens deze dag het High Performance Centre van Topsport Limburg.

Klik hier en schrijf je in!

Je kunt je ook nog op de dag zelf aanmelden bij High Performance Centre.


    

Voor jouw ouders/begeleiders:
Er zijn verschillende parkeergelegenheden bij en rondom het High Performance Centre. U kunt gebruik maken van de volgende parkeergelegenheden: parkeerplaats Madridstraat (P3), onverharde parkeerplaats (P2) tussen de Parijs- en Europaboulevard of de parkeergarage onder het stadion (betaald).
 
19-09-2016

Gezonde Basisschool aanwezig bij Parcours of Art & Science

Op zaterdagavond 10 september geven Maria Jansen en Andrew Simons een inspirerende presentatie over ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’ op het festival PAS+. PAS+ is een gratis festival in de binnenstad van Maastricht waarbij bezoeker kennis kunnen maken met het nieuwste onderzoek van de UM, luisteren naar allerlei soorten muziek (van Balkanbeat tot klassiek) en genieten van (straat)theater, (video)kunst, dans en rondleidingen. Kijk voor het volledige programma op www.pasmaastricht.nl

Wil je alvast een voorproefje? Luister dan zondag 4 september rond 12:00 naar Radio L1, daar zal onderzoekster Maartje Willeboordse alvast een voorproefje geven over onze bijdrage aan het festival.
31-08-2016

Basisschool Wereldwijs gestart

Vanaf 1 augustus 2016 zijn OBS Carrousel en Bs Prins Willem Alexander samen verder gegaan onder de naam "OBS Wereldwijs". OBS Wereldwijs is één van de Gezonde Basisscholen van de Toekomst. Dat betekend dus dat vanaf schooljaar 2016/2017 ongeveer 130 extra kinderen kunnen genieten van de lekkere lunches en een sportief en creatief tussenschools blok. Vanuit ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst‘ wensen wij de Basisschool Wereldwijs een mooie start toe!
31-08-2016

Wat hebben wij dit jaar op jouw school gemeten?

Wil jij weten wat wij dit schooljaar op jouw school hebben gemeten? Kijk dan naar dit filmpje.

Een fijne zomervakantie! Tot in september!
15-07-2016

Je sporttalent ontdekken is fun!

09-06-2016

Movare TV4kids is nieuwsgierig naar Sander Dekker

TV4kids is het eigen filmteam van en door leerlingen van MOVARE. Zij maakten een leuk videoverslag van het bezoek van Sander Dekker.
07-06-2016

Samen werken aan een gezond Nederland

Andrew Simons ondertekent namens de Gezonde Basisschool afspraken die gemaakt zijn met de organisatie Alles is Gezondheid. Samen werken wij aan een gezond Nederland.

Klik hier voor het filmpje waarin Andrew Simons uitlegt wat we de komende jaren gaan doen.
01-06-2016

Staatssecretaris Sander Dekker bij L1 Avondgasten over de Gezonde Basisschool van de Toekomst

L1 Avondgasten had op 23 mei jl. Staatssecretaris Sander Dekker op bezoek. Hij vertelt over zijn ervaring op de Gezonde Basischool waar hij die middag aanwezig was bij de lunch.

Klik hier voor de link naar L1 Avondgasten.
24-05-2016

L1 Nieuws volgt Staatssecretaris Dekker op bezoek in Limburg

VVD'er Sander Dekker, de staatssecretaris van Onderwijs kwam inspiratie opdoen in Limburg. Geen vlaai voor hem, maar een gezonde snack bij de Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Klik op hier voor het nieuwsitem dat L1 maakte van dit bezoek.
24-05-2016

Sander Dekker bezoekt de Gezonde Basisschool van de Toekomst

Op maandag 23 mei bezocht Sander Dekker, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst in Parkstad. Hij wilde graag zien én van de kinderen zelf horen hoe dit project er in de praktijk uitziet. Sander Dekker bezocht een van de ‘gezonde scholen’, nam deel aan de gezamenlijke lunch en bekeek het tussenschoolse programma gericht op sport, beweging, gezondheid en cultuur. Hij ging daarbij in gesprek met de kinderen zelf, maar ook met leerkrachten, vrijwilligers en onderzoekers.
23-05-2016

Aandacht voor de Gezonde Basisschool van de Toekomst tijdens werkbezoek minister Schippers (VWS)

19-05-2016

Prijzen verloot!


Speeltuin Lauradorp, speeltuin 't Olifantje, zwemparadijs Otterveurdt, zwembad In de Bende en klimcentrum Neoliet hebben ons een paar gratis toegangskaartjes beschikbaar gesteld.
Deze kaarten hebben wij verloot onder alle ouders die de internetvragenlijst op www.vragenlijstmovare.nl hebben ingevuld. De prijzen zijn begin vorige week naar de winnaars verstuurd.
 
25-01-2016

Wij wensen u een vrolijk en gezond 2016!

04-01-2016

Kick-off symposium groot succes!

Op 24 november vond een inspirerend kick-off symposium plaats in het Discovery Centrum Continium in Kerkrade. Tijdens het kick-off symposium werd al snel duidelijk dat kinderen, ouders en leerkrachten erg positief waren over het nieuwe schoolritme.

‘Bijna iedere dag komt ons kind thuis met enthousiaste verhalen over de lunch en de activiteiten‘
25-11-2015

Plannen maken voor de tussenschoolse opvang

De medewerkers van HUMANITAS en KOK hebben samen met de combinatiefunctionarissen het aanbod voor de tussenschoolse opvang bedacht.
10-11-2015

L1 Avondgasten in gesprek over ons project

Maartje Willeboordse (onderzoeker) Carmen Debets (begeleider school) en Marc Hendriks (directeur basisschool De Schatgraver) hebben op 3 november bij L1 Avondgasten gesproken over de Gezonde Basisschool van de Toekomst.

Klik op de link om de uitzending terug te zien
http://www.l1.nl/video/avondgasten-over-revolutionair-onderzoek-3-nov-2015
10-11-2015

Klaar voor de start? Af!

De Gezonde Basisschool van de Toekomst start deze week op alle 4 de scholen. Op Basisschool de Harlekijn en de Langeberg wordt vanaf maandag al in de pauzes actief gesport, bewogen, geknutseld en muziek gemaakt. Er is een goede start gemaakt samen met de Kinderopvangpartners Humanitas en Kinder
Opvang Kerkrade. Basisschool de Carrousel en de Schatgraver starten dinsdag en woensdag met de gezonde lunches en het uitgebreide beweeg-en cultuuraanbod. Zie hier wat foto's van de start op Basisschool de Harlekijn.
03-11-2015

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kennen ons nu ook!

Op 8 oktober jl bezochten Koning Willem-Alexander en koningin Máxima de gemeenten Kerkrade, Heerlen en Sittard-Geleen.

28-10-2015

Fijne herfstvakantie

Wij wensen iedereen een fijne herfstvakantie toe! Wat gaan jullie doen deze vakantie? Hutten bouwen, herfstwandelingen maken of fijn binnen knutselen? Leerlingen van de Schatgraver, de Carroussel, de Harlekijn en de Langeberg staat na de herfstvakantie een spannende nieuwe start te wachten. Na de herfstvakantie start namelijk 'De Gezonde Basisschool van de toekomst' op deze scholen!! Houdt de website in de gaten voor de eerste sfeerimpressies van de lunches en het beweeg- & cultuurprogramma.
23-10-2015

Komt u ook naar het kick-off symposium?

Op 24 September wordt er een kick-off symposium georganiseerd speciaal voor de betrokken ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers. Het beloofd een verrassende avond te worden vol mooie voorbeelden over plezier en gezondheid op school. Er zijn slechts
beperkte plaatsen, geef je dus snel op via www.movare.nl/symposium
23-10-2015

...en dit is de top 5 van De Harlekijn

De top 5 kleurplaten gemaakt door leerlingen van BS De Harlekijn.
05-10-2015

Kleurplaten gemaakt door BS de Langeberg

Deze vijf kleurplaten gemaakt door leerlingen van BS de Langeberg vonden wij erg mooi!

Zit jouw kleurplaat er ook bij?

05-10-2015

Uitgebreid aandacht bij L1 TV

Deze week heeft ook L1 TV een nieuwsitem gemaakt tijdens de eerste meetweek.

Klik op de link om de rapportage te bekijken: http://www.l1.nl/video/l1nws-levert-gezonde-basisschool-slimmere-kinderen-af
23-09-2015

L1 radio bezocht BS De Carrousel

Tijdens de meetweek bezocht de verslaggever van L1 radio basisschool de Carrousel.

Volg de link om de rapportage te beluisteren: http://www.l1.nl/nieuws/296352-l1-radio-op-bezoek-op-gezonde-basisschool-landgraaf
23-09-2015

Wat vind jij? Geef je stem!

Vanavond donderdag 17 september om 18:45 worden weer leuke beelden vertoond over ons project op het Jeugdjournaal. Het jeugdjournaal vraagt aan kinderen of zij vinden dat scholen ervoor moeten
zorgen dat leerlingen gezond blijven. Wat vind jij? Kijk eens naar het filmpje op deze link en geef je stem!


17-09-2015

Jeugdjournaal toch gelukt!

Vanavond (donderdag 17 september) om 18:45 worden weer beelden vertoond over De Gezonde Basisschool van de toekomst op het Jeugdjournaal. Ook vanochtend heeft het Jeugdjournaal in haar
uitzending een nieuwsrapportage laten zien over BS De Carrousel. Kijk maar eens op de homepage van het Jeugdjournaal bij journaal 8:45 uur!
http://jeugdjournaal.nl/
17-09-2015

Persbericht in De Limburger

Op 16-09-2015 is een leuk persbericht in de Limburger verschenen over de start van de metingen op de eerste twee scholen. In dit persbericht staat vermeld dat de basisscholen Carrousel en de Schakel een 'Gezonde Basisschool van de toekomst' worden. Dit is incorrecte informatie. Basisschool de Carrousel en de Schatgraver worden 'Gezonde Basisschool van de toekomst'. Basisschool de Schakel is een controleschool. Op basisschool de Schakel vinden wel metingen plaats in de week van 14-18 September.
16-09-2015

Onderzoek met ons mee!

De onderzoekers die naar de scholen komen
Na een lange voorbereiding gaat in september eindelijk het onderzoek starten. De eerste scholen die starten zijn basisschool de Carroussel en basisschool de Schakel in de week van 14-20 september. Alle andere scholen volgen in de weken daarna. Op de Carroussel en de Schakel zullen vanaf 14 september iedere dag medewerkers van de Universiteit Maastricht rondlopen (herkenbaar aan de Universiteit Maastricht polo‘s).
07-09-2015

Gezonde Basisschool valt in de prijzen!

Jaarlijks kent Rotary Club Elsloo Maaskant een onderscheiding toe aan een project in de regio dat zich onderscheid op het gebied van gezondheid en milieu en daarnaast een educatief aspect kent. Deze Award, waar aan een geldprijs verbonden is, is ingesteld ter nagedachtenis van de eerste voorzitter van de Club, Gonnie Jongmans Liedekerken, tevens de eerste arts/medisch milieukundige van Limburg.
02-09-2015

En de prijs gaat naar…

We hebben vele mooie kleurplaten van jullie ontvangen, dank jullie wel!
Ook hebben we nog een leuke prijs verloot onder alle inzendingen. De prijs is gegaan naar Subeyr van basisschool de Schakel. Houdt de website in de gaten voor de mooiste kleurplaten, die komen
binnenkort online!
Leerlingen van Basisschool de Langeberg en Basisschool de Harlekijn kunnen in September hun kleurplaat nog inleveren. Zij maken ook nog kans op een leuke prijs! Deze prijs wordt in November verloot
onder alle inzendingen.
28-08-2015

De scholen zijn weer begonnen

Na 6 lange weken zomervakantie gaan alle scholen eindelijk weer van start. Voor 4 scholen is de eerste schooldag best een spannende schooldag. Op deze scholen gaat dit jaar veel veranderen. Op basisschool de Carrousel en de Schatgraver wordt na een intensief jaar voorbereiden dit jaar gestart met ‘De Gezonde Basisschool van de toekomst‘. Op Basisschool de Harlekijn en de Langeberg gaan kinderen veel meer bewegen tijdens de schooldag.
Samen met Projectleider Andrew Simons blikken we alvast vooruit op komend schooljaar:

27-08-2015

Groen licht voor Gezonde Basisschool in Parkstad

De Provincie Limburg heeft vandaag, vrijdag 10 juli 2015, ingestemd met de uitvoeringsfase van het project de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Daarmee geeft de provincie definitief ‘groen licht‘ voor de start van dit nieuwe onderwijsconcept in november 2015. De komende vier jaar zijn vier basisscholen van onderwijsstichting Movare met in totaal 1200 leerlingen ‘proefschool‘ voor dit project. De scholen krijgen een langere lesdag en veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging en culturele activiteiten. De Universiteit Maastricht onderzoekt samen met de GGD Zuid Limburg of het project leidt tot verbetering van het welbevinden, de gezondheid en de schoolprestaties van leerlingen.
10-07-2015

Op bezoek bij een gezonde school in Finland

De twee onderzoeksters Renate Dietvorst en Nina Bartelink hebben begin juni 2015 deelgenomen aan de SHE Summer School in Finland. Deze werd georganiseerd door het SHE netwerk. SHE staat voor ‘Schools for Health in Europe´ . Naast interessante presentaties en het uitwisselen van goede ideeën, zijn ze ook bij verschillende scholen gaan kijken. Dit was ontzettend waardevol omdat ze in Finland al 60 jaar een gratis (warme) gezonde lunch serveren op scholen. Ze hebben dus veel ervaring hebben op dit gebied. Het gaf hierdoor een inkijkje in de mogelijke toekomst: hoe ziet die toekomst eruit als iedereen eraan gewend is om op school te lunchen en het gezonde programma geïntegreerd is in het schoolprogramma?

01-07-2015

Gezonde Basisschool van de Toekomst start in november 2015

Ruim 1200 kinderen in Parkstad gaan met ingang van 1 november aanstaande vier jaar lang naar een ‘Gezonde Basisschool van de Toekomst‘. Dat zijn scholen met een langere lesdag en met veel aandacht voor gezonde voeding, sport en beweging evenals culturele activiteiten. Het draagvlak voor dit unieke onderwijsconcept blijkt bijzonder groot. Een groot deel van de ouders en leerkrachten hebben volmondig 'ja' gezegd tegen het project.
17-04-2015

Maria Jansen wint prestigieuze prijs: ‘ZonMW Parel‘

Op donderdag 9 april ontving Maria Jansen een prestigieuze prijs voor haar grote verdiensten bij het verbinden van beleid, onderwijs, onderzoek en praktijk. De ZonMW parel wordt uitgereikt aan projecten of personen die onderzoek doen dat goed aansluit bij actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg, goed te implementeren is in de praktijk en resulteert in in het oog springende resultaten. Tijdens de prijsuitreiking sprak zij zich lovend uit over ‘De Gezonde Basisschool van de toekomst’. De volle zaal met professionals, wetenschappers en beleidsmakers in de zorg, welzijn en publieke gezondheid reageerde vol lof en enthousiasme op dit project. Maria, namens al je collega’s van De Gezonde Basisschool van de toekomst, van harte gefeliciteerd! Voor meer informatie, zie: http://www.zonmw.nl/nl/over-zonmw/parels/parel-voor-maria-jansen/
10-04-2015

Verslag info avond 4 maart Schaesberg/Gravenrode


Afgelopen woensdag 4 maart heeft de laatste informatie-avond plaatsgevonden over de Gezonde basisschool van de toekomst. Een avond waarbij ouders onder andere een voorbeeld van de lunch hebben gezien. Die zag er super uit. Ook op de andere scholen waren de ouders heel positief over de lunch. In de komende maanden kan de samenstelling van de lunch nog veranderen als daar behoefte aan is.
10-03-2015

Nieuwsgierige ouders bij inloopmomenten

De inloopmomenten bij de Basisscholen de Speurneus, De Langeberg en de Carrousel zijn goed bezocht. Tijdens deze inloopmomenten konden de ouders vragen stellen aan de vertegenwoordigers van de school, Movare, Universiteit Maastricht, de GGDZL en kinderopvang Humanitas. Het leverde boeiende gesprekken op. Er werd verteld over de nieuwe plannen. Ook konden ouders de nieuwe lesroosters bekijken.

Veel gehoorde vragen en opmerkingen waren: ‘Hoe zou een schooldag voor mijn kind er volgend jaar uitzien?‘, ‘Wat gaat mijn kind doen in de lange lunchpauze‘, en ‘Mijn kind is nu vaak moe na een dag school. Ik ben bang dat dit na een langere schooldag niet beter wordt‘. De meeste vragen konden goed beantwoord worden. Ook zijn onduidelijkheden over het lesrooster uit de wereld geholpen. Veel ouders zijn gerustgesteld dat het project weinig verandert voor de thuissituatie.

Heeft u als ouder nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met de projectleider op uw school.

Op 9 en 10 februari zijn de inloopmomenten op de basisscholen Schaesberg en Gravenrode. De precieze tijd ziet u in de tijdlijn links op deze pagina.

In de maand maart 2015 wordt er een bijeenkomst georganiseerd weer u meer informatie krijgt over ‘De Gezonde Basisschool van de toekomst‘. Alle ouders en kinderen ontvangen hierover bericht via hun eigen school.

02-02-2015