Kick-off symposium groot succes!

Op 24 november vond een inspirerend kick-off symposium plaats in het Discovery Centrum Continium in Kerkrade. Tijdens het kick-off symposium werd al snel duidelijk dat kinderen, ouders en leerkrachten erg positief waren over het nieuwe schoolritme.

‘Bijna iedere dag komt ons kind thuis met enthousiaste verhalen over de lunch en de activiteiten‘

Leerlingen konden in het kookatelier zelf gezonde borrelhapjes maken. Deze werden na afloop van het symposium geserveerd. Er werden inspirerende voorbeelden van gezonde scholen over heel de wereld vertoond. Zo blijkt dat in de meeste buurlanden al een lunch wordt aangeboden aan basisschoolleerlingen. Ook in deze regio zijn al verrassend veel inspirerende projecten zoals energizers in de klas, smaaklessen, actieve schoolpleinen, en kinderkooklessen voor scholen. Stervoetballer Nathan Rutjes (Roda JC) vertelde welke rol zijn school en ouders hebben gespeeld bij zijn ontwikkeling tot Internationale topsporter. Ook enkele leerkrachten vertelden hoe zij de eerste weken van ‘De Gezonde Basisschool van de toekomst hebben ervaren:

‘Ik merk dat de kinderen na de langere middagpauze beter kunnen concentreren‘.

Het publiek was het unaniem eens: gezond is vooral heel leuk!

Geplaatst op: 25-11-2015

« Vorige pagina