Bijeenkomsten

JOGG-professionals, gemeenten
1 oktober 2024 - van 10:00 tot 11:00 uur
Online via Teams
Merk je dat gezonde tussendoortjes, schoollunches en meer beweegactiviteiten op basisscholen onderwerp van gesprek zijn binnen jouw gemeente? Hoor je de term Gezonde Basisschool van de Toekomst steeds vaker voorbijkomen, maar weet je niet precies waar het over gaat? En wil je aan de slag met gezonde voeding en meer bewegen integreren in het onderwijs? Tijdens deze sessie nemen we je mee in de ontwikkelingen van de Gezonde Basisschool van de Toekomst en hoe dit toepasbaar kan zijn voor jouw gemeente.

Datum: 1 oktober 2024
Tijd: 10:00-11:00 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams
Aanmelden: Via miriam.muhl@jogg.nl

Voor wie:
JOGG-professionals en beleidsmedewerkers die meer willen weten over het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst en de toepasbaarheid hiervan binnen de eigen gemeente.

Door wie:
JOGG, gezonde jeugd en gezonde toekomst

Na deze training weet je:
• Wat het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst is
• Hoe je over dit concept kunt communiceren binnen de gemeente of met scholen
• Welke eerste stappen je kunt zetten om aan de slag te gaan

Verhinderd?
De bijeenkomst is voorjou gratis maar niet kosteloos. Wij verzoekenjevriendelijk om tijdig af te melden via miriam.muhl@jogg.nl

Inspiratiesessie gezonde voeding en meer bewegen op basisscholen

Scholen
10 oktober 2024 - van 16:00 tot 17:00 uur
Online via Teams
Merk je dat gezonde tussendoortjes, schoollunches en meer beweegactiviteiten op basisscholen onderwerp van gesprek zijn binnen jouw school? Hoor je de term Gezonde Basisschool van de Toekomst steeds vaker voorbijkomen, maar weet je niet precies waar het over gaat? En wil je aan de slag met gezonde voeding en meer bewegen integreren in het onderwijs? Tijdens deze sessie nemen we je mee in de ontwikkelingen van de Gezonde Basisschool van de Toekomst en hoe dit toepasbaar kan zijn voor jouw school.
Datum: 20 oktober 2024
Tijd: 16:00-17:00 uur
Locatie: Online via Microsoft Teams
Aanmelden: Via miriam.muhl@jogg.nl

Voor wie:
Onderwijsprofessionals die meer willen weten over het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst en de toepasbaarheid hiervan binnen de eigen school.

Door wie:
JOGG, gezonde jeugd en gezonde toekomst

Na deze training weet je:
• Wat het concept van de Gezonde Basisschool van de Toekomst is
• Hoe je over dit concept kunt communiceren binnen de school en met ouders
• Welke eerste stappen je kunt zetten om aan de slag te gaan

Verhinderd?

Landelijk event 'De Dynamische Schooldag'

Groepsleerkrachten, vakleerkrachten bewegingsonderwijs, schoolbestuurders, beleidsmedewerkers en managementteams van basisscholen
20 september 2024 - van 13:00 tot 17:00 uur
Locatie volgt later
Zittend leren regelmatig afwisselen met beweging. Dat is de Dynamische Schooldag. Inmiddels werken hier steeds meer scholen in Nederland naar toe. Op vrijdag 20 september wordt daarom het landelijke evenement ‘De Dynamische Schooldag’ georganiseerd. Momenteel doen Kindcentrum Amby en De Vlinderboom mee aan het 3-jarige implementatieonderzoek i.s.m. lectoraat ‘Move to Be’. Een 3-jarig traject om toe te werken naar een dynamische schooldag op maat!

Tijdens het evenement kunnen we leren van elkaars ervaringen en samen werken aan de Dynamische Schooldag. Ben je groepsleerkracht, vakleerkracht bewegingsonderwijs, ondersteuner of maak je deel uit van het management van een basisschool? Zet de datum alvast in je agenda! Ook voor bestuurders en beleidsmedewerkers wordt een mooi programma verzorgd.

Programma (onder voorbehoud):
13:00 - 14:00 uur | School in the picture
14:30 - 16:00 uur | Plenair programma met Wim van Gelder & Dave van Kann
16:00 - 17:00 uur | Workshop
Vanaf 17:00 uur | Netwerkbijeenkomst

Deelnemen aan het evenement
Om deel te nemen aan het evenement kun je je aanmelden via het formulier van de website Maastricht Sport. Je kunt ook aan een gedeelte van het evenement deelnemen. Je ontvangt t.z.t. ook meer informatie over de locatie en het programma.
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jeroen.van.meijel@maastricht.nl.
  • september

Vragen? Neem contact met ons op!

Akkoord  Niet akkoord